Selmas present

Då var selmas lilla present klar!! Ett lite tjejigare halsband med reflex i, det måste man ha om man bor ute på landet ju..



Nu är det bara att hoppas att det passar...Fick lite mått per telefon igår så jag tror att det ska bli bra.

Får se om det blir fler halsband nu när man ve thur man ska göra...hihi

Hemslöjd!!



Gibson har fått en nytt halsband idag!




och det bärsta av allt, det är matte som har sytt det!!

Tro det eller ej, men jag har faktiskt gjort detta idag. Känner mig riktigt nöjd. Var faktiskt inte så svårt som jag trodde. Om man nu hade haft en symaskin som flyttade fram tyget själv (vilket brukar vara standard på symaskiner) så hade det ju gått ännu bättre. Men jag är hel nöjd!



och Gibson med tror jag..

Kanske skulle ta och göra ett till Selma..hon kan ju få det när valparna har ploppat ut..så får det bli! Någon mer kanske??


Gibson som Storebror

Gibson har fått en lillebror! eller ja på sätt och vis. Våra grannar har skaffat en valp som Gibson tar hand om när han får chansen. Lille Laban är en tuff kille men jag tror allt att han ser upp lite till Gibson. Han springer efter honom och vill liksom göra som han.



Det är roligt att de kommer så bra överens! Gibson var snäll och gav Laban sitt grisöra när han var hos oss en sväng, det kallar jag för en riktig storebror eller lite som en farbror kanske.

Han är i alla fall söt lille Laban



Kritik från Tvååkersutställningen

Kollade igenom Gibsons pärm igår innan jag somnade. Läste alla kritiklappar han fått och känner mig såå stolt. Det står så bra saker och tydligen så är han en fin hund, men vad vet jag. Jag som bara skulle ha en sällskapshund, glider in på utställing på värsta räkmackan och det går jättebra.

Och när HUndsport dimper ner i brevlådan, ja då är det jag som kollar ringrapporterna och tittar noga på vilka hundar som vann och om det är några jag känner igen. Jag är så fashinerad av personer som har hundar som verkligen kräver mycket "arbete" innan själva utställningen. För min del så gäller det att bada och se över om pälsen vid tassarna behöver klippas..men jag beundrar dem som lägger flera timmar i flera dagar och månader för att planera och spara päls inför en eventuell finklippning. Dock så beundrar jag mer dem hundar som helt utan problem (vad jag vet) bara ligger där och myser medans matte eller husse fixar. Själv har man ju en tuff kille som inte riktigt har fastnat för det där med grooming... den som gör det bäst i vårt hem är otippat nog husse!





Det var kritiken från Tvååker ja,
Juniorklass
Lördagen. Mycket god typ och helheltsintryck
Ngt. hög i benen för dagen. Utmärkt huvud, Bra ögonfärg, Bra pigment, God resning,
Bra rygg, Aningen lång i länden, Bra kropp, Utmärkta ben och tassar, Välvinklad, 
Går bra, Bra päls, Visar sig bra!   Per Svarstad  kv1 HP kk2

Juniorklass
Söndag. Mycket god typ och helhelsintryck
God huvudform, Utmärkt uttryck, har något luftigt uttryck, Behöver utvecklas i bröstpartiet, kunde ha ngt bättre vinklar. Tillfredställande rörelser. Ännu ej färdig i pälsen  Kurt Nilsson  Kv1 kk2

Tänk så olika det kan vara beroende på dag. Och domaren på söndagen var extra petig för att döma juniorer i mina ögon. Den hund som på lördagen fick Ck fick Hp på sööndagen osv. Han sänkte hela ligan ett snäpp. Och är det så konstigt att pälsen inte är klar på en puli när den är 15 månader...det tar liksom 4 år att få den hellång.. Men men Gibson skötte sig utmärkt vilket också visade sig på lördagens kritiklapp!! visar sig bra!! Det tar vi med oss till nästa gång!  

Nä nu ska vi ut i busvädret, det blåser som attan här men skam den som ger sig!


Vi blev Godkända!

 Var på intagningsprov för den nya agilitykursen i lördags. Överlag var Gibson helt hypad, ny plats, nya hundar och massa korv. Det resulterade i en väldigt ofokuserad hund men skam den som ger sig. Tur att det var en övning som Eike drillat oss i från valpandet. Gibson visste precis vad som skulle göras även om han inte gjorde sig till överhuvudtaget. Inkallningen sen..inte för att skryta men vår inkallning var snyggare än den som denomstrationshunden gjorde... och vi var sist, så vi fick avslutat heöla provet med en riktig snygging som satt slickad mot min vänsterben efter en rask galopp när jag lite snällt sa "kom".


 

Idag var det då dags att starta kursen. Jag hade tidigare försökt ta reda på om det var så att man kunde hoppa över steg 1 och gå rakt på steg2 eftersom Gibson redan har "bekantat" sig med de olika hinderna. Men det går bara en steg 1 kurs i höst så det fanns inga alternativ.

Dagens träning gick ut på att träna hopp och tunnel.. eller rättare sagt hinderstöd och tunnel.
Gibson som är van att hoppa flera i rad tycktre att det var väldigt tråkigt när vi skulle börja från noll och kalla in hunden så att han sprang mellan hinderstöden. JAg förstår att detta är absolut viktigt för en nybörjarhund men för Gibson var detta inget annat är pisstråkigt. Han höll på att skälla och studsa och hålla på hela tiden. Och jag förstår honom, han har redan bestämt sig för hur han ska göra på hoppet och vet precis så han fullständigt idiotförklarar mig när jag sätter honom framför det tomma hindret och beordnar "hopp". Jag ser hur han tänker "men matte..det finns ju liksom inget att hoppa över, ser du inte det eller??". När vi gick till tunneln så fick han ju ändå visa att han klarade att springa igenom den och fick lite fart.

 Såhär ska det ju vara!


Fick pratat med våra tränare och det var skönt att höra att dem absolut skulle tänka på att "höja ribban" i allt när Gibson ska träna och att han med  ska få lite utmaningar!

Så nu ska vi träna lite extra i veckan på starter och framåtskick, så får vi se vart det bär hän på söndag igen.


Underbara hund!

Jag har verkligen världens bästa hund.


Detta är min kille det! Saknade honom verkligen när jag var i Årjäng utan Gibson. Sen jag kom hem har han varit en riktigt gose! Vi har tränat massor på inkallning och stanna när vi är på promenader och det ger resultat. Vi måste ju vara riktigt på topp inför inträderpsovet på lördag. Men har man världens bästa hund så fixar man allt!


Uppdatering





Vi har haft fullt upp kan man säg. Majssäsongen har både börjat och slutat och Gibson har dragit sitt strå till stacken som både kvalitetskontrollant och majsvakt på turnen.

Gibson har vaktat majslasset under marknaderna i både Västerås och Torsby. Han vaktar med bravur och har stenkoll på läget. Känns tryggt och skönt.

Vi har även hunnit med ett antal besök på agilitybanan och detta med resultat!! På lördag ska vi göra inträdesprov inför agilitykurs nu i höst. Ska bli spännande men jag tro inte att provet ska vara några problem. Går ut på att visa samarbete mellan hund och förare. Hade vi inte haft något bra sådant så tror jag att vi hade märkt det under vår freestyleträning. 



Annars så lever vi loppan och tränar massor. Vi har fått hem det nya fina utställningskopplet som jag så länge tittat på. Nu tränar vi för fullt för att bli riktigt duktiga på att gå i ringen. I veckan har vi tränat extra på att sträcka upp huvudet och visa sig från sin alldra bästa sida. Och oj vad han sträcker på sig! Riktigt fint. Så nu väntar vi bara på att det ska komma någon passande utställning på lagom avstånd. Vet inte om jag är sugen på att åka till Stockholm.. Tror att vi ska åka till Svenljunga på en liten inofficiell bara för att se om träningen gett resultat.

Nä nu ska vi ut och leka!!


RSS 2.0