Tacksam hund att träna

                                              Vi har bara känt varandra i en vecka när denna bild är tagen. Kärleken är ett faktum!

Kärlek vid första ögonkastet...
Så var det och det håller än. Bilden är tagen en vecka efter att jag hämtade lille Gibson i skåne. Det kändes redan från början att vi skulle ha ett bra samarbete.

Och jag kan säg att det är väldigt tacksamt att jobba med en hund som vill samarbeta. vi träbnade lite på vårt freestyleprogram både igår och imorse. Passade på när husse körde lass i gräshackningen. Vi liftade upp på de nyskördade åkrarna och tränade. Bra med störningsljud! Det märksa tt han får använda sitt huvud väldigt mycket för han blir väldigt trött. Vi missade liften hem igen och fick ta en liten promenad hem. Sen var dt en slagen hjälte som sov på balkongen.

I morse var vi och sprang på åkrarna igen och idag var det ju ännu roligare eftersom "Klister" hade varit där och kört med gösseltunnan. Jaja man får skylla sig själv men det var redan försent när jag kom på att iden inte var särskilt bright. Så min vita fina utställningshund återgick till att vara en skitig och koskitsluktande lantishund. Men om man nu bor som vi gör så är det helt normalt. Tror tyvärr inte att alla hundar har den möjligheten att springa fritt på gösslade åkrar, eller daglig promenad på stranden och sen inte ett badkar där man får grooming till max. Men sen är det ju inte alla hundar som gillar sånt heller.

Nä nu kommer jag vara en tråkig matte som bara ska skriva B-uppsats och då är det tur att man har en puli som anpassar sig efter vad som erbjuds. Skönt att han inte behöver 4 timmars aktiv träning om dagen..

/vi bor på landet


Morgontrött

Skor av så hög komfort att de fungerar som sovplats..märke?? Björn Borg såklart..

Hittade en morgontrött kille på hallgolvet. Under honom finns tre par skor.. Förmodligen väldigt sköna skor för annars hade han väl inte varit kvar där. Det syns ju tydligt att han dissat våra Salomonskor och istället lagt sig på skor av högre rang...märke? Björn Borg såklart:) Only the best..

Fick med honom ner till stranden och där gjorde han som alltid, bada. Luffsade runt i vattnet och bara njöt.

/Always look on the bright side of life

Freestyleträning

Idag har vi tränat Freestyle med E. Håller på att göra vårt första program och det är jätteroligt. Vi har tränat i flera veckor på olika mpment som vi ska ha med och nu har vi börjat att sätta ihop det hela till ett flytande program. Det gäller att vara snabb på att skriva ner sina ideer för annars så försvinner dem. Jag kan höra en låt på radion i bilen och tänka att så skulle man kunna göra då och då i låten men sen försvinner det. Detsamma gäller när man står där med Gibson framför sig och han är redo att jobba och så kommer en låt på radion eller på ipoden och så börjar man att försöka göra det live direkt..funkar inte.

Men det känns som att vi faktiskt har ett ganska bra förstaprogram. Ett kort med mycket tempo. fast vi hat bara satt första halvan än så länge. Resten finns bara i pappersform so far.. KOmmer förmodligrn inte att bli klar med det denna veckan men sen ska vi träna och visa upp för alla som vi får chansen. det gäller jua tt kunna utföra sitt program i olika situationer och miljöer också. det är ju inte bara en massa trix, måst evara stabilitet och säkerhet också. Så det lär bli en liten show/träning på samtliga släktkalas och torgvandringar framöver. Tur att min tuggade mobil faktiskt är väldigt bra att spela musik i, då slipper man tänka på att ha med sig cd eller sterio.

Igår när vvi gick och la oss så hittade vi inte Gibson.. han kan ju inte bara försvinna, men vi letade och letade i hela lägenheten och på balkongen men ingen Gibbis. Jaja tänkte vi han är väl här någonstans. -Han ligger säkert under sängen sa jag lite skämtsamt eftersom han aldrig har varit där nånsin. Har hört om andra pulis som gillar att ligga under sängen men Gibson har aldrig ens visat intresset.. Men visst låg han där inklämd. Min lilla matta hade ju glidit in och han brukar ligga på den så han hade helt enkelt bara gjort som vanligt. Same same but diffrent..:




Han gick och la sig..

/The lions sleep tonight

Bus och lek

Idag har vi inte gjort så mycket egentligen mer än att gå långa promenader. Fast vi hälsade ju på hos grannens blandis Fabian. Det är Gibsons bästa kompis och de leker så bra ihop. Men det märks att Fabian är 6 år och Gibson 1. Han orkar inte leka lika länge som Gibson men de har roligt ihop i allafall. Vi var en sväng på gården och kollade till kossorna och katterna. Min ena katt Sessan hon retar Gibson hela tiden med att gå väldigt nära.. Och Gibson vet att han inte får jaga henne men det blir svårt att låta bli när hon ber om det..

Det har blivit väldigt högt gräs på åkrarna nu, tur att dem ska hacka i helgen. då blir det kort igen och vi kan springa och busa lite igen. Men vi försökte att gå en runda runt som vanligt idag. Maskrosorna lyser gula och det ser härligt ut., 
eller vad säger ni...??




/I want to break free


 


Sol och så lite regn

 Idag har det varit sol och fint väder. Har suttit inne och skrivit på uppsatsen och varit och jobbat lite ikväll. Det blev så vindstilla och soligt och jag längtade verkligen efter att få gå ut på kvällspromenad med Gibson och L. JAg planerade precis vart jag skulle gå, havet var flera dagar sen så dit skulle vi och sen via hamnen hem igen. Men när vi satt och åt så började det att blåsa storm och regna, jaha regnkläder på. Det var den härliga promenaden det.. gibson fick jacka och jag och L regnbysxor och mössa. Det var ju inte en tanke på att ta åkervägen ner till havet direkt. Vi gick på vägen ner mot hamnen istället. efter halva vägen så slutar det både regna och blåsa och himlen får en fin regnbåge och en mycket vacker rosagul ton. Det blev en rätt så härlig kvällspromenad ändå.

Lägger in lite bilder från helgens utställning i Hässleholm.

/people take a bow

                


Gibson i ringen




Prinsen!



Gibson på en av våra många rundor i Jällsjö i våras

Här är vi!



Mys i juletid!

Hässleholm o domarkritik



Nu så fick jag till det med bilden, nåja inte riktigt kanske men tanke på att den är lite åt fel håll men ett steg i rätt riktining!

I helgen har bi varit på utställning igen, Hässleholm intternationell. Det var vår debut i de offesiella klasserna och nu var det hård konkurrens. Som valp har Gibson gått från klarhet till klarhet och blivit BIR Valp med hederspris på samtliga utsällningar vi varit på!!! Han har fått mycker bra ktitik från alla de olika domarna så spänningen var på topp när vi skulle gå i ringen. En av anledingarna var att jag var nervös för att domarn skulle tycka att han var för stor. HAn är en kraftfull puli men ser väldigt kompakt och bra ut i sin kropp. Han är jämnstor överallt så det ser väldigt naturligt och kraftfullt ut. Och nu när pälsen har börjat lägga sig på ryggen så har han "krympt" en centimeter ser det ut som. Men med tanke på att allad e andra pulisarna på plats var ganska små så var jag lite orolig. Men oj vad jag oroade mig i onödan. Vi fick den bästa kritik vi so far. Som valp har han fått väldigt bra omdömen och det var saker som PEr Svarstad också påpekade i sin kritik som lyfts fram i samtliga, så jag får väl inse att han är rätt fin så, min lille gosekille. Det är ju roliogt att jag som så tydligt talade om för uppfösarna att jag inte var intresserad av utsällning även om dem nu sa till mig att han ser lovande ut.. Nu är det jag som åker runt bland tanterna och springer i ringen och allt vad som hör till. MEn det är ju roligt!!

Såhär skrev PEr Svarstad om Gibson i hans debut i Juniorklassen:
typ och helhetsintryck: UTMÄRKT     storlek: UTMÄRKT
maskulint huvud, bra uttryck, bra hals o rygg, välburen svans, välutvecklad front, kompakt kropp, utmärkta ben o tassar, utmärkt muskulatur, bra vinlklar, går bra, bra päls för åldern
kv: 1 HP
kk: 1

Är nöjd med detta och fick även passa på att tränan ågra freestyle moves medans domaren dömde de andra hundarna i klassen. Tog tillfället i akt att träna lite när det var mycket människor omkring och det gick bra.

Fick också träffa Gibsons syster Pamina som också hon gick fint hon blev BIR junior och Gibson BIM junior. En sån kull!! Sen var ju mormor KLara på plats och visade hur det går till, hon är så proffsig KLara. BRis bara tar kopplet och sen gör hon resten själv. Hon har ju varit med ett tag.

Nu ska vi gå ut en runda och busa lit

Konstigt, ja jag vet


Kan förklara lite att jag flyttat min blogg från en tidigare site där jag inte förstod mig på hur man fick in bilde. VAr alldeles för avancerat för mig. Och visst några inlägg gick bra utan bild men jag kände att det började bli lite trist så jag byta helt enkelt. 

/jump

Paketöppning

Paketöppning

Då har Gibson fått paket och haft kalas, ja eller kalas och kalas. Min svärmor + 3 åriga svågern var och åt leverpastejmacka och glass. Gibson fick blodkorb= alla glada och nöjda.

 Gibson fick en boll som piper av svärmor, den var poppis! Dock kommer den att läggas undan valda delar av dygnet.

Sen var det dags för stora paketöppningen. Hade inköpt ett gosedjur i form av en drake med en amssa armar och vingar och horn, sånt som man kan bita i ni vet. Denna slets upp ur paketet och lektes varsamt med. Hade även köpt en gummihammare, hans första gummi/pip leksak. Har länge tänkt att gummileksaker inte är roliga men jag föll för frestelsen när den var i formen av en hammare, husse är ju sån servicekille och då får man ju vara lite händig. MEn jag fick vatten på min kvarn när denna hammare inte alls var populär. Reaktionen var, jaha den luktar...var är min boll. Ja som ni förstår så blir det inga fler gummileksaker. Det är bara gosedjur som gäller. Och givetvis bollar, riktiga läderkulor! HAn har ju en som börjar bli lite sliten nu men fick en ny i julklapp som tragiskt nog glömmdes kvar hos GIbsons syster under en skidresa. Men den ska vi hämta nästa helg och då vet jag en som blir glad.

Annars så har födelsedagen nog varit bra, hoppas jag. Han fick ligga och mysa med mig i soffan vilket är strängt förbjudet hos oss annars. Och oj vad  dden likken njöt. Han hade stenkoll på att han fick lite lyx. Sen har vi varit på Djurmagazinet i stan och köpt en godis. Men den tog slut så fort så jag fick köpa två till att ha hemma. Vi gick länge runt bland godisar och leksaker innan Gibson bestämde sig och plockade ner just denna godisgrej från en hylla. Sen fick jag inte ta den ens när jag ksulle visa kassörskan vad vi hade handlat.... Presenten var bra helt enkelt.

Nu väntar korgen och en skön natts sömn.

/ I want to lay you down in a bed of roses

silverSara

Draken som fanns i paketet

Varför inte



Ja då har man fallit för grupptrycket helt enkelt. Får erkänna mig besegrad och starta min blogg då..

Ja eller varför inte, alla andra bloggar ju så varför inte jag. Kan säkert fördriva en massa tid med att bara skriva trams som ingen egentligen orkar lyssna på. Men vi säger väl så att jag helt enkelt tar mig friheten att fördriva andras tid med mitt oerhört intressanta liv. Kan ju avslöja hur det går för Gibsons träning och min egen med för den delen. Men annars så vet jag inte riktigt vad..kanske lite klagomål om skolan och det fattiga livet osm student, jag ska visserligen inte klaga men men. Kan ju bli en del resumeer på olika hojturer och det är ju inte fy skam.

Nä då var det gjort.. Vi hörs!


/ It's raining men


silverSara

Gibson 1 år

7 maj

Ja må han leva Ja må han leva många lyckliga år! Min lille bebisvovve har blivit stor! 44,5 cm i manke och 16 kg. En perfekt pulihane av stor och kraftfull variant. Pälsen börjar tova sig överallt och några fina snören har det allt hunnit bli. Jag tror att vi har kommit förbi den värsta pälshanteringen, bara svansen kvar med det sk vi ner til vår gulliga uppfödare och få hjälp av. Tack och lov att man får be om hjälp hos coachen! Utan henne hade han inte varit så fin som han är. SKulle gärna lägga ut en bild eller fler men jag fattar inte riktigt hur man gör. Det är ju inget vanligt blöäddra och klistra in system. Någon som kan hjälpa mig??

Planen idag är att fira Gibson, det ska åkas till djurmagazinet i stan och där får Gibsonm välja en leksak. HAn älskar leksaker och blir så tacksam när han får nya grejer. Han leker oavbrutet med nya leksaker när han fått någon. För 2 veckor sedan hjälpte vi till och städa ur en släktings garderiber, då kom det fram en liten gosedjursnalle typ 15 cm hög. Den slängde vi i slägpåsen, men då var det någon (läs GIbson) som såg detta och snabbt som ögat fick plockat fram den lilla nallen igen. - Ska ni slänga den här fina? Ja det var precis vad Gibsons blick sa när han tog nallen i munnen och tittade på oss. Han är för goo!

DEt blir även ett litet 1års kalas dag. Leverpastej och blodkorv bjuds det på.. mumma!

/ Vi gratulerar vi gratulerar

silverSara

Dagen

Ja..resultatet av dagen,

jobb, fixat lite med det mesta. Men oj vad det är skönt att vara en stund själv på jobbet. Man får gjort dubbelt så mycket när ingen annan är där. Ska nog fortsätta att komma en halvtimma innan resten av gänget, just för att få jobba lite i lugn och ro och nu när snickarna har invaderat både kontor och kök så är min enda chans till dator att sno någon annans. Brukar vara sådär poppis faktiskt men dem förstår.

Fick stält in min och Gibsons freestyle träning idag, det regnade så förbannat men när det väl timmen för träning var slagen då sken solen, ja ja nu fick vi lite extra tid på oss att träna på zack som är veckans läxa, slalom bakåt.. Och oj vad vi tränade sen. Givetvis tog vi den timmen vi fick ledigt att träna som katten. Och det gick faktiskt väldigt bra. När sambon kom hem så kunde vi visa upp en något hackig men ändå en zack. Gibson badades igår och är så mjuk och luktar så gott att man inte kan låta bli att gosa extra mycket. En vit hund är ju annars inte riktigt vit mer än en liten stund. Trots att en svart hund faktiskt blir precis lika skiten så syns det lite mer på en vit, men som jag brukar säga, jag hinner ju se skiten och torka bort den innan den hamnar i soffan.

Gjorde korvstroganoff till tidig kvällsmat och gjorde mig redo för at påbörja B-uppsats. Jag och min skrivkamrat började spåna på huvudfrågor och metod och kom rätt snabbt fram till vad vi ville och hur vi skulle gå tillväga. Skönt när det händer. Vi insåg men hur spåända vi är inför tentaresultaten som kommer om två veckor. Vi bara hoppas på godkänt! Var en tuff pers den där tentan men den blev klar.Imorgon väntar 1års kalas då min Gibson fyller ett år. Helt otroligt att han redan fyller ett. Tyckte inte att det var så längesen som vi satt i bilen påväg hem från Hörby med detta lilla vita knyte i knät. Men han har växt till en ståtlig karl ska ni veta. Tydligen en skönhet i vänstervarvet med.


Nä nu är det tack och godnatt

/ The show must go on

silverSara Med


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0