Borsta tänderna---Kan själv!

Då var det dags att testa om tandborstning var något som uppskattades. Hade införskaffat tandborste med både långt skaft och inget, här skulle testas! Tog givetvis en långtur ner till stranden innan det var dags för själva hanteringen.  
                                                
                                    Hittade en pinne och vad kan man inte göra med en pinne??    
Kansle att det hela skulle bli lättare om springet i benen var borta tänkte jag.


Jag började med att introducera den långa tandborsten,..ja och det gick ju bra..men vad ska man ha den här till???  Kittrad dödsskönt på tungan ju!

Men det tog inte lång stund fören Mr Gibson själv hittade det rätta användningsområdet. jaha Tänderna!
                                                                                                                                 
Sen skulle han borsta själv, det var inte riktigt lika skoj om jag blandade mig i.. Sen kan det ju diskusteras huruvida borstningen blev så bra, men men.. Jag får vara nöjd med att det inte resulterade i trauma och panikgnäll.  Men en sak är säker, det mest effektiva sättet var ju helt klart en bit gaslinda runt fingret och gnugga.. men det blir inte lika roligt på bild..hihi!

Nu tar vi det lugnt om dagarna när solen steker som mest. Vi har lite smått börjat att ladda inför den stora utsällningen här i byn.. Tänk att lilla Tvååker ordnar en av de störsa utställningarna..och jag har gångavstånd..det är väl inte fusk??:)

/Små lätta moln

Agility igen


                                 

Idag har vi varit på agilitybanan igen. Andra gången och dagens projekt var tunnel!

Gibson fick en tunnel när han var liten valp och det var inga problem att få honom att springa igenom..men efter en viss fotbollsincident där bollen träffade tunneln när Gibson var mitt i så har vi haft vissa problem. Dock så har han fått en ny och lite större tunnel med släp nu och den funkar faktiskt.


Förra gången vi var på banan så ville han inte gå mer än ett steg in i tunneln..men idag efter mycket positiv träning och många bitar med blodkorv och en överlycklig matte så var det jätteroligt att springa genom tunnlarna!! Vi började med att korta upp släpet till den ena tunneln och börja från fel håll. Tänkte att om vi börjar med den läskiga sidan så blir det ju lättare när man väl ska ut. Och min taktik funkade! Givetvis så har vi inte klarat av hela släpet än men jag är nöjd med att jag lyckades få Gibson att springa fram och tillbaka om och om igen i den 8(!) meter långa tunneln!





Balanshinder funkar också riktigt bra och han springer gärna upp och ner. Sen verkar det vara roligt att stanna högt upp på den A formade balansbanan. Då ser man långt och vinden tar tag i pälsen..en riktig livsnjutare.




Vi hade bokat banan i en timme idag och det var lagom till att ställa i ordning allt och gå några varv och intensivträna tunnel. Får se vad vi ska intensivträna nästa gång..tror att jag väntar lite med gungbränan, vill inte förstöra säkerheten som han har i balanshindren. Och nästa gång då ska ju kusin Selma följa med..hon är ju snabb som en vessla så vi får väl se vad hon kan göra på sin första runda.


/Still got the blues..


Äntligen sol

                                                
                                                   

Nu har solen och sommaren äntligen kommit, det är slut på regn och rusk!
Massor av bad på stranden och härligt gröna ängar. För Gbsons del innebär detta att stranden kommer att vara välbesökt och extra kalla vattenskålar. Vi har tagit dagarna som de kommer senaste veckan. Jag har skrivit uppsats och Gibson levt rövare, som vanligt. Nä inte så farligt faktiskt, nu märks det att han börjar växa lite mentalt också. Han accepterar lugn och ro och finner sin plats. Har varit en del borta och han sköter sig exemplariskt. var och hälsade på lilla EmmaLi och henne vet Gibson att man ska vara rädd om. Fick ta fram toffsen för EmmaLi tycker inte om när hon inte ser hans ögon. Sen kunde hon gå med honom i kopplet..

Var på picknick igår och Gibson njuter av att ha både matte och husse med, det märks. Även om det var fritt att springa och göra vad han ville så var det roligast och mysigast att sitta med oss och gotta.

/ Inte ett moln...

RSS 2.0